AT5 Havensafari, 03-06-2014

Bert Wagenaar van Kreveld - AT5 Havensafari

NOS Zomercolumn, 28-08-2013

Bert Wagenaar van Kreveld Zomercolumn: vakantieherinneringen in een hangmat

Inspiration shot: #ishot9 2013

Bert Wagenaar van Kreveld over Hangmat Ophangen vimeo

© Het Parool, 03-10-2006

De solostukken van de aan Theateropleiding Selma Susanna afgestudeerde theatermakers stonden bol van de grappige momenten, hoewel wijze levenslessen niet ontbraken. Wagenaar van Kreveld gaf in Planeet Bert een handleiding om de wereld te redden. De opening was opmerkelijk. Wagenaar van Kreveld worstelde bijna naakt met een zwemband. Hij liet daarna zien zeer verschillende personen te kunnen spelen. Zo veranderde hij binnen een paar seconden van een Amsterdamse taxichauffeur in een verleidelijke dame. Hij was op zijn best als clowneske goochelaar.
Lees verder

© Het Parool, 14-06-2005

Al tijdens de pauze lag Bert Wagenaar van Kreveld roerloos op het podium, verstrengeld in touw. Toen iedereen weer zat, hees hij zichzelf op als een marionet en beklom de wanden van het podium. Was hij nu dichter bij God? Zijn zilveren haar en outfit deden in ieder geval engelachtig aan: ”Ik ben niet bang voor de dood, maar als de dood voor angst.” En dus verschool hij zich nooit, ging niets uit de weg. Er werd ter bewijs gezwierd aan touwen, gedanst op Bill Haley en een liefdesgedicht voorgedragen. Energiek, springlevend. Waarom riepen zijn studiegenoten vanaf de balustrade dan ‘kom terug’?

© Het Parool, 25 juni 2005

parooltxttitel

CORRIE VERKERK

paroolfotoklein‘Hangmat-ophanger Bert’. Zo staat Bert Wagenaar van Kreveld in het Amsterdamse telefoonboek. Simpel. En het is precies wat hij doet. ‘Niet voor 1 gat te vangen en altijd in de haak’
Lees verder

© NL20

Tekst: Gea van Diemen / Foto: Madeleine Groenland

Als het onbewoonde bounty eiland met die twee palmbomen voor je hutje er even niet inzit, is de hangmat bij mooi weer hét alternatief voor een vrolijke zomer. NL20 spot de hele zomer hangmattenfreaks.
Wie? Bert Wagenaar van Kreveld (37)
Lees verder

© De Z – daklozenkrant, januari 2003

Flip van Doorn

“Hangmat-ophanger Bert”, zo staat hij in het telefoonboek. Niet een klusjesman die met achterlating van een berg stof en gruis twee gaten in je muur boort en in elk een haak ramt, maar een gespecialiseerde vakman die te werk gaat alsof hij het is die straks moet hangen. “Hangmatten ophangen is een ambacht, dat denk ik echt.
Lees verder